Over StraaLL

Ellen van den Bos startte StraaLL

Transitie, een structurele verandering, is een sleutelwoord in mijn leven en werk. Ik was  formulemanager bij een mkb-bedrijf, en had de leiding over 50 medewerkers en 6 filialen. Een typische vrouwenwereld. Daar heb ik leren managen en mensen opleiden en coachen. Vormgeven aan de manier van werken. 

Blij op het werk

Ik kreeg steeds meer mijn eigen ideeën, bijvoorbeeld over het feit dat ik wil dat mensen blij zijn op hun werk. Met wat ze doen, met wie ze werken. Hoe ze bijdragen aan mooie resultaten. StraaLLend Leven en Werken. Daar zet ik me nog steeds elke dag voor in. Want de kracht van elke organisatie zit uiteindelijk in de mensen. Werken aan voldoening en vreugde op het werk zie je daarom ook terug in de cijfers. In je omzet, je winst, dalend of laag ziekteverzuim. 

Over transitie gesproken

Zo groeide ik richting het zelfstandig ondernemerschap en begon ik voor mezelf, met StraaLL. Maar  toen werd mijn man plotseling ernstig ziek. Hij is ondernemer en de zaak moest door. En opeens runde ik een technisch installatiebedrijf. Van een typische vrouwenwereld naar een onmiskenbaar  mannelijke organisatie. Over transitie gesproken.

Daadkrachtige doener

Nu treft het dat ik een doener ben. Ik pak gewoon aan. En ik ben een bruistablet. Ik hoor het regelmatig terug: ‘Die energie van jou werkt aanstekelijk. Het inspireert en motiveert.’ Daarbij ben ik enorm positief ingesteld. Ik zie altijd mogelijkheden. Want tegenover alles wat niet kan, staan kansen. Zo sta ik in het leven, zo coach ik. Even stilstaan bij frustraties, en door. Klaar. Daadkracht.

Nieuwe invalshoeken

De overstap naar een compleet andere branche heeft me ook veel gebracht. De ervaring met de ene sector neem ik mee naar de andere. Dat geeft zulke nieuwe inzichten. ‘Wat leuk om er zo naar te kijken’, zeggen mensen met wie ik werk. ‘Een compleet andere invalshoek!’ Het is echt fantastisch om te zien wat er dan gebeurt. 

De Transitiecirkel

Natuurlijk was en is het niet altijd gemakkelijk, die enorme overgang in mijn werk en vooral in ons leven. Wat mij persoonlijk helpt is de Transitiecirkel. Die gebruik ik ook in mijn werk. Centraal in dat proces staat betekenis geven. Oog hebben voor wat een heftige gebeurtenis je toch óók heeft gebracht. Ziekte, iemand verliezen, een scheiding, ontslag: je kunt er altijd iets van leren. Hoe moeilijk ook, het brengt je ook altijd wat. Daarmee heeft het waarde, al zie je dat niet meteen. 

Om je er niet door te laten gijzelen en betekenis te kunnen geven, is het belangrijk alle emoties van verlies en afscheid te doorlopen. De hele Transitiecirkel. Pas dan kun je verder en neem je leiding over je eigen proces. Ik belandde ongewild in het installatiebedrijf, met flink wat persoonlijke hobbels op mijn weg. Maar ik heb er wel veel van geleerd. Dat is betekenis geven. Die ervaring neem ik nu mee in alles wat ik doe. En helpt mij mijn eigen doel realiseren: StraaLLend Leven en Werken. 

Verder praten? 

Laten we het gesprek aangaan en vandaar verder kijken. Neem jij contact met mij op?

Contact

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Ook StraaLLend door het leven?