Coaching

‘Coaching is ook ruimte bieden om te reflecteren. In vertrouwen. Het blijft hier en ik vind er niets van. En uiteindelijk komen de mooie resultaten op jouw conto.’ – Ellen van den Bos

 

‘Ik wil graag een echte ondernemer worden. Ik heb al een bedrijf en ben goed in mijn vak. Ik stik van de ambities. Maar hoe maak ik die waar? Hoe geef ik dat richting? Hoe breng ik er structuur in aan?’

Ik krijg heel concrete vragen van ondernemers of bedrijven. Maar vaker nog moeten we op zoek naar de vraag achter de vraag. Want daar ligt de werkelijke behoefte. Om daar te komen beginnen we bij het begin. Wat zijn je doelen, en waarom juist die doelen? Die betreffen niet zozeer cijfers, maar een bepaald niveau bereiken. De route naar the next level. Over een opleidingstraject uitstippelen of bijvoorbeeld structuur aanbrengen. Duidelijkheid creëren. Heldere lijnen uitzetten.  

Ontwikkeling en groei 

Coaching gaat over ontwikkeling en groei. Ik draag geen oplossingen aan en geef geen antwoorden.  Mijn rol is om de juiste vragen te stellen. Die van jou als ondernemer om het pad te ontdekken dat bij jou past en waarlangs jij je kunt ontwikkelen en gaat groeien. Je krijgt helder waar je je op gaat richten. Hoe je verder kunt. Voor je kunt gaan groeien moet je dat goed voor ogen hebben. 

Waarom StraaLL?

Mijn coachende vaardigheden zitten onder meer in het feit dat ik echt kan luisteren, zonder oordeel. Ik weet in gesprekken openheid te creëren en laat mensen zelf tot inzichten komen. Als het nodig is geef ik een klein duwtje in de goede richting. Ik inspireer mensen, ook omdat ik niet bang ben mijn eigen kwetsbaarheid te tonen. En om mijn eigen levenservaring mee te nemen in mijn coaching. 

Mijn aanbod

Coaching op strategie
Met elkaar reflecteren op vragen als: wie en wat wil je zijn als onderneming? Of: hoe zet je jezelf strategisch neer? Waar wil je naartoe en welke samenhangende keuzes moet je maken om daar te komen? Hoe zet je lijnen uit voor de langere termijn maar blijf je tegelijk flexibel en creatief? 

Coaching op leiderschap
We hebben het hier over persoonlijk leiderschap. De regie nemen over je eigen leven en handelen. Hoe ga je om met je omgeving, met situaties, met mensen? Privé én werk gerelateerd, want dat loopt in elkaar over. Voor ondernemers en managers, en voor medewerkers.

Coaching voor ondernemers
In deze coaching komen leiderschap en strategie ook regelmatig aan de orde. En nog veel meer aspecten van ondernemerschap. De ervaring leert dat het flink wat inzichten oplevert. Aan de ondernemer om er wat mee te doen, maar ook daar kan ik zeker bij helpen. 

Wat heb ik van jou nodig?

Openheid van zaken. Wil je veranderen dan moet je je als ondernemer of manager openstellen. Ik heb duidelijkheid nodig wil ik werkelijk kunnen helpen. En wil jij stappen kunnen zetten. Dat kan spannend zijn, mogelijk ook een drempel. Maar bedenk: ik kijk nergens meer van op en oordeel niet. En het is een korte pijn. Daarna kun je én kom je verder. 

En nu?

Durf je de stap aan? Durf jij werkelijk te groeien, als mens en in je ondernemerschap? Of zullen we het er eerst eens wat uitgebreider over hebben met elkaar? Ik ga graag met je in gesprek. Ook om te kijken of we een klik hebben, anders werkt het niet. Neem jij contact met me op?

Meer weten over mijn coaching?